Välkommen till Bullet Journal Sverige

VÄLKOMMEN TILL BULLET JOURNAL SVERIGE

Det finns hur många sidor som helst som handlar om Bullet Journaling men de är nästan alla på engelska. Bullet Journalmetoden för planering ökar i Sverige så jag tycker det är synd att det inte finns någon mer officiell sida som handlar om detta i Sverige. Så nu startar jag en.

KORT OM VAD BULLET JOURNALING ÄR

En Bullet Journal är en anteckningsbok där du samlar ditt liv kan man säga. Grundtanken är att använda den som ett planeringsverktyg där du själv designar dina sidor och tar med det du vill ha i din planering. Men finns det inte kalendrar till det tänker du? Jo, det finns det men det saknas alltid något som man vill ha. De styr dig istället för att du styr ditt liv.

En Bullet Journal ser ut som du själv önskar. Den innehåller det du själv behöver. Du väljer själv hur mycket fokus du lägger på att dekorera och skriva fint. Det är inget som helst krav.

För mig är min Bullet Journal där jag samlar mitt liv. I den samlar jag:

 • mina mål
 • mina projekt
 • mina listor över olika saker som t.ex. att-göra, utflyktsmat och idéer
 • månadsöversikt – där har jag hela månaden och månadens mål
 • dagliga sidor – min dagliga planering.
 • sociala medier-planering
 • företagsrelaterade sidor
 • familjesidor – det vi gör i vår familj
 • citat – citat jag tycker om som jag skriver så fint jag kan
 • mind-maps över sådant som stressa i mitt huvud
 • min skriva-bok-planering

Som ni ser kan man ha lite allt möjligt i den. Planeringen är grundbulten för min del och det andra är för att det är skönt att inte ha en massa papper liggande i högar som jag sedan inte kan hitta.

Bullet Journal Sverige

DEN HÄR SIDAN OCH JAG SOM SKRIVER

Den här sidan är tänkt att handla om Bullet Journaling vitt och brett. Allt som kan tänkas ge inspiration.

Jag som har startat sidan heter Dorotea Pettersson och är till vardags tidscoach & planeringsexpert. Så ja, jag arbetar med planering hela dagarna så ni förstår varför jag går igång på det här med Bullet Journaling så mycket. Bullet Journaling har hjälp många av mina klienter till en bättre planering så jag vet att det är en bra metod. I alla fall när man har hittat sitt sätt att göra det på.

FRAMTIDEN MED SIDAN

I framtiden hoppas jag att fler än jag ska göra inlägg på den här sidan. Jag kan inte allt och hur mycket jag än kan om Bullet Journaling så finns det alltid någon annan som kan mer eller som kan något annat än vad jag kan.

Om du skulle vara intresserad av att skriva på den här sidan så går det bra att kontakta mig om detta. Du ska gärna ha ett ”specialist”område inom Bullet Journaling. Kanske är du duktig på kalligrafi eller på att teckna. Du kanske brinner extra mycket för utmaningar och skulle tycka att det var roligt att driva sådana. Kom med förslag så får vi se. Mejla i så fall till dorotea@dorro.se

Ni kommer märka att jag kommer fråga om jag får använda era bilder på sidan. Jag har ju inte allt i min BuJo (förkortning för Bullet Journal) och kanske har du det jag söker. Jag kommer inte använda någon bild utan att fråga först.

Välkommen hit! Jag hoppas att du ska trivas.

Bullet Journal Sverige

One thought on “Välkommen till Bullet Journal Sverige

 • 7 juli, 2016 at 13:34
  Permalink

  Hej och kul att se dig och din nya blog ! Jag har själv en shop/blog där jag skriver om travelersnotebooks och även lite om bullet journaling på foxroomdesign.com.Det är alltid kul att vara flera som skriver ,kanske kan vi få igång något riktigt roligt och användbart för oss alla ”pappersnördar”

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *