Söndag innebär planering för kommande vecka

På söndagar sätter jag mig gärna ner och utvärderar veckan som varit men framför allt förbereder jag mig för kommande vecka.

SÅ HÄR GÖR JAG

Jag kollar upp vilka mina bokade möten är och annat som är bestämt i förväg och skriver in i min veckoöversikt. Jag kontrollerar om något av dessa möten behöver förberedas och i så fall noterar jag det.  Jag skapar min bruttolista över sådant jag behöver göra under den kommande veckan. Jag använder sedan denna lista när jag planerar dag för dag.

Min veckoöversikt ser ut så här:

veckoöversikt

Här har jag inte skrivit in allt eftersom viss information inte är för allas ögon men ni får en överblick i alla fall.

1. Jag tar alltså med de bokade mötena och lägger till eventuella anteckningar så att jag inte glömmer någon viktig detalj.

2. På andra sidan om uppslaget har jag min bruttolista.

3. Jag har plats för att skriva in de tre uppgifter/aktiveter som jag anser viktigast under veckan. Det hjälper mig att fokusera på rätt sak i rätt ordning.

4. En översikt över vad jag ska blogga om under veckan. Just nu är jag med i en bloggutmaning för företagare med bestämda ämen för varje dag.

5. I sista rutan skriver jag in sådant som kommer upp under veckan men som gäller för nästa vecka. Där skriver jag också sådant som jag vill komma ihåg att lägga till men som kanske inte specifikt är en tidsbokning. Det kan vara att jag vill logga något specifikt och vill lägga till det under nästkommande vecka eller att jag ska skapa ett dokument eller en uppgift till någon av mina klienter.

MIN DAGLIGA PLANERING

Detta är de två första dagarna på nästa vecka. Jag gör min dagliga planering under min fokustimme varje morgon så jag brukar inte fylla i det på söndagen men nu har jag skrivit in lite så att ni ska se hur det kan se ut.

daglig planering

1. Min att-göra-lista för dagen. Måndagar är generellt en administrativ dag för mig så listan brukar ofta vara längre än andra dagar.

2. Min logg för dagen. Jag gillar att tydliggöra vissa delar av min dag och sedan fylla i att det är gjort. Det är egentligen inte nödvändigt kanske men jag har märkt att det gör skillnad. Det är väl det där med att tycka om att bocka av antar jag.

3. Utrymmet under loggen varierar från dag till dag. Ibland hamnar där en anteckning över något som har hänt under dagen eller så hamnar där ett citat som jag ramlat på. Ibland doodlar jag något jag har upplevt eller sett.

Jag hoppas detta gett en liten inblick i hur det kan se ut.

2 thoughts on “Söndag innebär planering för kommande vecka

 • 12 september, 2016 at 02:04
  Permalink

  Vad intressant att få läsa hur du planerar. Jag gillar särskilt nummer 3 och 4 på veckoplaneringen. Tack?

  Reply
  • 12 september, 2016 at 09:04
   Permalink

   Vad roligt att du tycker det. Ja nummer 3 och 4 är helt klart favoriter även om 1 och 2 är väldigt bra för att få veckan att flyta.

   Välkommen hit!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *